Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВНад 3500 граждани са преминали имунизация

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВНад 3500 граждани са преминали имунизация
Коментари Харесай

Д-р Баймакова: Хората с алергии да се консултират с лекар за подготовка с антихистамини преди ваксинацията

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Над 3500 жители са минали имунизация във ВМА досега. Прави усещане, че най-възрастният човек е на 96 години, а най-младият на 18 година

Това разяснява в ефира на бТВ доктор Магдалена Баймакова от ВМА.

Смятам, че организацията на имунизирането все още е добра. Важното беше да пристъпим към всеобща имунизация, което е реалност. Колкото по-рано, толкоз по-добре. Разбира се, че сега има някакви стеснение, само че те във времето ще бъдат изчистени, уточни тя.

Възможно е при някои от хората да се проявят странични резултати от слагането на препарата, като те бива две съществени групи. Най-честият резултат, който се следи е сензитивност на мястото на инжектирането, защото приказваме за мускулна апликация. Описани са появяването на главоболие, отмалялост, болки в мускулите. Те се демонстрират скоро след слагането на дозата. Те са краткотрайни и се демонстрират в границите на 12 часа, само че до няколко дни отшумяват. Но това не е проблем, не е нещо притеснително, уточни тя.

Хора, които имат алергична съставния елемент по принцип, е значимо да прочетат късата характерност на продукта, да видят кои са помощните субстанции в продукта и да преценяват дали имат нетърпимост към някоя от тях. В такива обстановки се предлага кансултация с доктор, с цел да се реши дали да се направи подготовка - банкет на антихистаминов препарат преди и няколко дни след слагането на имунизацията, изясни лекарят. 

Тези, които са преболедували също е желателно да се включат в процеса на имунизация. Условието е да са минали най-малко 90 дни след боледуване, уточни тя. 

Изискването към хората преди имунизацията е да са релативно здрави. Да нямат в този миг остро фибрилно заболяване. Трябва да се има поради, че физически антоварвания след приложението не са целесъобразни, добави тя. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР